شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE همانطورکه از نامش میتوان حدس زد، اقتباس جدیدی (NE برای New) از شیائومی ۱۱ لایت ۵G بهحساب میآید که تنها در بخش تراشه دچار تغییر و تحول شده است. لایت NE بهجای تراشهی اسنپدراگون ۷۸۰G که با لیتوگرافی ۵ نانومتری تولید و در مدل اصلی بهکار گرفته میشود، از تراشهی ۶ نانومتری اسنپدراگون ۷۷۸G کوالکام استفاده میکند که تنها اندکی ضعیفتر است. باوجوداین، عملکرد این دستگاه در شرایط مختلف بسیار خوب و قابل قبول است. در ادامه به بررسی کوتاه آن و چند عکس زیبا از بهار میپردازیم.
شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE از همان طراحی مدل پایه، یعنی می ۱۱ لایت، استفاده میکند. تنها تفاوت به رنگبندی دو مدل باز میگردد؛ جایی که شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE علاوهبر رنگهای مشکی و آبی و صورتی مدل اصلی، در رنگ سفید هم راهی بازار شده است.
این دستگاه به همان نمایشگر OLED و ۶٫۵۵ اینچی مدل پایه مجهز شده است. رزولوشن نمایشگر ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل با تراکم پیکسلی ۴۰۲ پیکسلبراینچ است و نسبت تصویر عریض ۲۰:۹ را ارائه میکند. با وجود حاشیههای باریک، نمایشگر ۸۵٫۳ درصد از قاب جلو را به خود اختصاص میدهد. شیائومی روی نمایشگر را نیز با لایهی محافظ Corning Gorilla Glass 5 پوشانده است.
شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE به اسپیکرهای استریو مجهز شده است. اسپیکر اختصاصی اصلی در بخش پایین فریم جای گرفته است و اسپیکر مکالمه هم بهعنوان بلندگوی دوم ایفای نقش میکند. خوشبختانه اسپیکرها متعادل هستند و بلندی صدای هیچکدام بر دیگری برتری خاصی ندارد. هنگام پخش موسیقی، فرکانسهای میانی و وُکال (صدای خواننده) با کیفیت خوبی پخش میشوند؛ اما فرکانسهای بالا آنطورکه باید ایدئال نیستند و صداهای باس یا همان فرکانسهای بم کوبندگی چندانی ندارند.
نرمافزار و تجربه کاربری شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE
شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE از نسخهی جدید پوستهی اختصاصی MIUI 12.5 استفاده میکند که برپایهی اندروید ۱۱ توسعه داده شده است. نسخه ۱۲.۵ چند وقتی است که برای گوشیهای شیائومی عرضه شده است و بهگفتهی چینیها، میتواند تا ۲۲ درصد مصرف CPU و تا ۱۵ درصد مصرف انرژی را کاهش دهد. علاوه بر این، بهروز رسانی اخیر شیائومی MIUI 13 را همراه اندروید ۱۲ به این گوشی و سایر مدلها مثل ۱۱T آورده است.
از نظر تجربهی کاربری، با همان فضای همیشگی گوشیهای شیائومی طرف هستیم و خوشبختانه بهجز چند بازی و برنامهی متفرقه که میتوانید آنها را حذف کنید، از ابتدا با منو شلوغی طرف نخواهید بود.
عملکرد، تجربه بازی و عمر باتری شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE
شیائومی ۱۱ لایت را در سه مدل راهی بازار کرده است که با وجود مشخصات ظاهری یکسان، هرکدام از تراشههای متفاوتی در قلب خود استفاده میکنند. مدل پایه یا همان می ۱۱ لایت ۴G با تراشهی ۸ نانومتری اسنپدراگون ۷۳۲G و مدل ۵G یا همان شیائومی ۱۱ لایت ۵G با تراشهی ۵ نانومتری اسنپدراگون ۷۸۰G و مدل جدید یا همان NE که بررسی آن را در همین مقاله میخوانید، به تراشهی ۶ نانومتری اسنپدراگون ۷۷۸G کوالکام مجهز شدهاند. با این اوصاف، انتظار میرود مدل NE درمقایسهبا ۱۱ لایت ۴G عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
اسنپدراگون ۷۷۸G تراشهی کوالکام برای گوشیهای میانردهی روبهبالا بهحساب میآید که برمبنای مجموعهی دستورالعملهای ARMv8-A ساخته میشود. حرف G در انتهای نام SoC بدینمعنا است که تراشه برای اجرای بازیها بهینه شده است؛ ازاینرو، از نظر قدرت پردازش گرافیکی بهبودهایی تجربه میکند.
دوربین شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE
شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE در بخش دوربین هم تغییری درمقایسهبا دو مدل دیگر در خود نمیبیند و از همان ترکیب سهگانه با دوربینهای واید و اولتراواید و ماکرو استفاده میکند. دوربین واید از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ با ابعاد ۱/۱٫۹۷ اینچ و پیکسلهای ۰٫۷ میکرومتری استفاده میکند که لنزی با گشودگی دیافراگم f/1.8 آن را همراهی میکند. حسگر ۸ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید نیز ساخت سونی است و میتواند با لنز عریض f/2.2 میدان دید ۱۱۹ درجهای را در عکسها ثبت کند.
کاملکنندهی مجموعه هم دوربین ماکرو با حسگر ۵ مگاپیکسلی است که با پیکسلهای بزرگ ۱٫۱۲ میکرومتری و لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.4، برای علاقهمندان به عکاسی ماکرو امکان ثبت عکسهای جذابی را فراهم میکند.
در ادامه نمونه عکسهای ثبت شده از شکوفهها در فصل بهار با این گوشی را میبینیم:
برای مشاهده در ابعاد اصلی روی عکس بزنید – عکس از آقای محمد صدرا رجحانی
جمعبندی و مقایسه با رقبا
شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE چند ماه بعد از مدل ۱۱ لایت ۵G و با تراشهای ضعیفتر به بازار آمد. باوجوداین و همانطورکه در بخشهای مختلف بررسی اشاره کردیم، مدل جدید همچنان میتواند در بازار بهشدت رقابتی محصولات میانرده، بهخوبی پابهپای رقبای همقیمت حرکت کند. بهجز سختافزار ۱۱ لایت ۵G NE که برای راضی نگهداشتن کاربران کافی بهنظر میرسد، طراحی زیبا و باریکبودن بدنه هم میتواند مزیت بزرگ دیگری بهحساب بیاید.
مقایسه
شیائومی ۱۱ لایت ۵G NE
پوکو F3 شیائومی
گلکسی A52s سامسونگ ۵G
اتصالات
شبکه بیسیم
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6، دو بانده، Wi-Fi Direct، هاتاسپات
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6، دو بانده، Wi-Fi Direct، هاتاسپات
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هاتاسپات
بلوتوث
۵.۲، A2DP، LE
۵.۱، A2DP، LE
۵.۲، A2DP، LE
GPS
بله، با A-GPS دو بانده، GLONASS، BDS، GALILEO
بله، با دو بانده A-GPS، GLONASS، BDS، GALILEO، QZSS، NavIC
البته باید در نظر گرفت که طراحی باریک و ساده و زیبای این گوشی، وزن کم آن و نمایشگر دقیق آن با تکنولوژی OLED و نرخ ۱۰ بیت و حتی شارژ سریع آن باعث منحصر به فرد بودن این محصول نسبت به رقبای آن در این بازهی قیمتی شدهاند.
شما هم نظرات، تجربه و انتخاب خود را دربارهی این گوشی و رقبای آن با ای ام در میان بگذارید
❤️ ای ام را در شبکــــــههای اجتماعــــــی دنبــــــال کنید
خیلی ممنون از مقاله ی کاربردی و خوبتون.
از نظر تجربه ی کار با این گوشی، برای من که اصلا با موبایل بازی نمیکنم، پردازنده اش مشکلی ندارد. همچنین با وجود کمی مشکل در اسپیکر استریوی این گوشی کیفیت صدا مطلوب است.در کل پیشنهاد می دهم که اگر مایل به کار سنگین و یا بازی با موبایلتون نیستید، در این بازه ی قیمتی با توجه به ظرافت و طراحی جذاب،
۱۱ لایت ۵جی ان ای انتخاب مناسبی میباشد.
خیلی ممنون از مقاله ی کاربردی و خوبتون.
از نظر تجربه ی کار با این گوشی، برای من که اصلا با موبایل بازی نمیکنم، پردازنده اش مشکلی ندارد. همچنین با وجود کمی مشکل در اسپیکر استریوی این گوشی کیفیت صدا مطلوب است.در کل پیشنهاد می دهم که اگر مایل به کار سنگین و یا بازی با موبایلتون نیستید، در این بازه ی قیمتی با توجه به ظرافت و طراحی جذاب،
۱۱ لایت ۵جی ان ای انتخاب مناسبی میباشد.
سلام. ممنون از توجه و تبادل نظر شما.
کاملا صحیح. در این بازهی قیمتی بیشک این محصول بهترین انتخاب از لحاظ کیفیت، سخت افزار و طراحی میباشد.