ای ام را در شبکــــــه‌های اجتماعــــــی دنبــــــال کنید

راهنمای خرید کنسول‌های پلی‌استیشن۴ و ایکس‌باکس وان (تابستان ۹۵)

قبل از این‌که بخواهید جدیدترین کنسول‌های بازی را بخرید، حتما از هدف‌تان برای بازی کردن مطمئن شوید. می‌خواهید کنسول را برای فرزندان‌تان بخرید، یا قرار است خودتان پای‌اش بنشینید و حسابی سرتان را با بازی‌های جدید گرم کنید؟ پیش از هر چیز بد نیست بدانید که کنسول‌های نسل هشتمی، یعنی همان پلی‌استیشن۴ و ایکس‌باکس وان، در بلند مدت خرج بیش‌تری روی دست‌تان می‌گذارند. این خرج‌ها از هزینه‌های بازی گرفته تا هزینه‌ی اینترنت‌ را شامل می‌شوند.‌  راهنمای خرید ما قرار است دلایل اصلی خرید کنسول‌های نسل هشتمی را برای شما مشخص کند.

اگر تصمیم‌تان را گرفته‌اید و می‌خواهید برای بازی‌های جدید و امروزی هزینه کنید، به خرید یک کنسول نسل هشتمی فکر کنید. حالا که مطمئن شده‌اید و می‌خواهید یک کنسول جدید و صد البته قوی بگیرید، دو گزینه پیش روی‌تان دارید: می‌توانید از میان دو کنسول پلی‌استیشن۴ و ایکس‌باکس وان یکی را انتخاب کنید اگر آن‌قدر مرفه هستید که دو کنسول را بخرید، خوشا به حال‌تان؛ اما بیش‌تر کاربران از این گزینه صرف نظر می‌کنند.

به طور کلی، از نظر سخت‌افزاری نمی‌توانید پلی‌استیشن۴ یا ایکس‌باکس وان را در مقایسه با هم برتر بدانید.

اگر سابقه‌ی بازی کردن دارید، بد نیست قبل از هر چیز به کنسول قبلی‌تان نیم نگاهی بیاندازید. آیا با ایکس‌باکس۳۶۰‌تان حسابی اچیومنت گرفته‌اید و می‌خواهید آن‌ها روی کنسول جدیدتان هم داشته باشید؟ مطمئنا به ایکس‌باکس وان فکر می‌کنید و حتی نیازی به راهنمایی ما هم نیست. این قضیه برای پلی‌استیشن۳ و تروفی‌های‌اش هم صدق می‌کند.

با این حال، اگر کنسول نسل هشتمی قرار است اولین کنسول‌تان باشد، بیایید قبل از هر چیز به سیلقه‌تان از بازی‌ها نگاهی بیاندازیم. آیا با بازی‌ها و سبک‌شان آشنایی دارید؟ اگر دارید که نگاهی به بازی‌های ایکس‌باکس وان یا پلی‌استیشن۴ بیاندازید و ببینید کدام بیش‌تر با سلیقه‌تان جور در می‌آید. سپس کنسول‌تان را از روی بازی‌های‌اش انتخاب کنید.

اگر تا به‌حال حتی نام بازی‌های پلی‌استیشن۴ و ایکس‌باکس وان به گوش‌تان نخورده است، بگذارید بازی‌های مختلف این دو کنسول را کم و بیش برای‌تان نام ببریم. در اینترنت جستجو کنید، تصاویر بازی‌ها را ببینید یا درباره‌ی آن‌ها بخوانید. ببینید کدام را ترجیح می‌دهید.

PS4-Xbox-One-1

بازی‌های انحصاری ایکس‌باکس وان را مجموعه‌هایی مثل «چرخ‌های جنگ» (Gears of War)، «هیلو» (Halo) یا «فورتزا» (Forza Motorsport) تشکیل می‌دهند. بازی‌هایی مثل Rise of the Tomb Raider، Scalebound یا Qunatum Break را هم ببینید. این بازی‌ها فقط روی ایکس‌باکس وان عرضه شده‌اند یا در آینده خواهند شد.

از طرف دیگر، پلی‌استیشن۴ هم بازی‌های انحصاری خودش را دارد. مجموعه‌هایی مثل «آنچارتد» (Uncharted) و «خدای جنگ» (God of War) در انحصار کنسول‌های سونی هستند. بازی‌هایی مثل Infamous: Second Son، Horizon Zero Dawn، Bloodborne یا Street Fighter V هم فقط روی پلی‌استیشن۴ عرضه شده‌اند. حتما نگاهی به این بازی‌ها بیندازید و آن‌ها را بالا و پایین کنید.

اگر هنوز موفق نشده‌اید کنسول‌تان را انتخاب کنید، بگذارید نیم نگاهی به قابلیت‌های تک‌تک آن‌ها بیاندازیم:

کنسول مایکروسافت، یعنی ایکس‌باکس وان، قابلیت‌های چند رسانه‌ای بیش‌تر و بهتری دارد. اگر می‌خواهید کنسول‌تان به کامپیوتر، ست‌تاپ باکس و تمام دم و دستگاه‌های کنارتان متصل باشد، ایکس‌باکس وان می‌تواند تمام این کارها را برای‌تان انجام بدهد. امکان دیدن برنامه‌های مختلف تلویزیونی، شبکه‌هایی مثل Netflix، ESPN یا Amazon Prime روی ایکس‌باکس وان از همان ابتدا فراهم شده است.

PS4-Xbox-One-Games-1

ایکس‌باکس وان داشبوردی شبیه به ویندوز ۱۰ دارد. این داشبورد حتی بر پایه‌ی ویندوز ۱۰ طراحی شده و می‌تواند نرم‌افزارهای فروشگاه ویندوز را درست همان‌طور که روی یک کامپیوتر خانگی اجرا می‌شوند، اجرا کند. امکان اتصال ایکس‌باکس وان به یک کامپیوتر مجهز به ویندوز ۱۰ به صورت بی‌سیم هم وجود دارد. با استفاده از این قابلیت، می‌توانید زمانی که تلویزیون‌تان مشغول انجام کار دیگری است، تصاویر ایکس‌باکس وان را روی مانیتور کامپیوتر ببینید.

از نظر قدرت، ایکس‌باکس وان و پلی‌استیشن۴ تفاوت زیادی با هم ندارند. یعنی امکان ندارد با چشم غیرمسلح(!) بتوانید تصاویر ایکس‌باکس وان و پلی‌استیشن۴ را از هم تشخیص دهید.

ایکس‌باکس وان این امکان را برای‌تان فراهم می‌کند تا حافظه‌ی داخلی‌اش را با استفاده از یک هارد اکسترنال افزایش دهید. دسته‌ی ایکس‌باکس وان هم طراحی بسیار خوبی دارد و موقع بازی کردن با آن ابدا اذیت نمی‌شوید.

از طرف دیگر، پلی‌استیشن۴ قابلیت‌های چند رسانه‌ای کم‌تری دارد. هنوز هم می‌توانید روی این کنسول شبکه‌هایی مثل ESPN را ببینید یا از سرویس‌های Netflix و Amazon Prime استفاده کنید؛ اما سونی در مقایسه با مایکروسافت، قراردادهای کم‌تری با شبکه‌های مختلف بسته است.

رابط کاربری پلی‌استیشن۴ هم به خوبی ایکس‌باکس وان نیست؛ یعنی فقط کافی است بخواهید بازی خاصی را در فروشگاه پلی‌استیشن پیدا کنید تا متوجه دشواری کار شوید.

برای این‌که بتوانید میزان حافظه‌ی ذخیره‌ی پلی‌استیشن۴ را افزایش دهید، باید هارد داخل‌‌اش را عوض کنید. عوض کردن هارد داخلی کنسول هم کار سختی نیست و سونی انجام این کار را بسیار راحت کرده. با این حال، باید یک هارد ۲٫۵ اینچی پیدا کنید.

دسته‌ی کنسول پلی‌استیشن۴ هم درمقایسه با پلی‌استیشن۳ از زمین تا آسمان تفاوت کرده است. کار با دسته‌ی پلی‌استیشن۴ بسیار راحت است. در حالی که تنها چند ساعت بازی کردن با دسته‌ی پلی‌استیشن۳، باعث می‌شد دست‌تان خسته شود، می‌توانید دسته‌ی پلی‌استیشن۴ را به راحتی به دست بگیرید و ساعت‌ها با آن بازی کنید. دسته‌ی پلی‌استیشن۴ هم‌چنین در مقایسه با ایکس‌باکس وان، قابلیت‌های بیش‌تری مثل باتری داخلی قابل شارژ، اسپیکر، ژیروسکوپ و یک صفحه‌ی تاچ دارد.

PS4-Xbox-One-Controller

به طور کلی، از نظر سخت‌افزاری نمی‌توانید پلی‌استیشن۴ یا ایکس‌باکس وان را در مقایسه با هم برتر بدانید.

از نظر سرویس‌های آنلاین، در حال حاضر هم پلی‌استیشن۴ و هم ایکس‌باکس وان برای آنلاین بازی کردن نیاز به پرداخت حق اشتراک دارند. در حالی که از نظر قیمت، اشتراک سرویس‌های ایکس‌باکس لایو و شبکه‌ی پلی‌استیشن یکسان است، تجربه‌ای که این دو سرویس ارایه می‌دهند با هم فرق می‌کند.

با خرید اشتراک سرویس سونی یا مایکروسافت، هر ماه بازی رایگان دریافت می‌کنید. البته بازی‌های رایگانی که مایکروسافت به مشترکان‌اش می‌دهد، تا ابد قابل استفاده هستند؛ اما بازی‌های رایگان پلی‌استیشن فقط تا زمانی کار می‌کنند که اشتراک‌تان تمام نشده باشد. تصورش را بکنید؛ ده‌ها بازی روی کنسول‌تان نصب است که آن‌ها را رایگان گرفته‌اید. با تمام شدن سرویس پلی‌استیشن پلاس‌تان، تمام باز‌ی‌ها از کار می‌افتند!

Xbox-Live-PS-Plus

در نهایت، باز هم در نظر داشته باشید که بازی‌ها در اولویت قرار دارند. به بازی‌های دو کنسول ایکس‌باکس وان و پلی‌استیشن۴ نگاهی بیندازید و انتخاب‌تان را بر اساس آن‌ها انجام دهید.

کانال تلگرام ای ام 1382

❤️ ای ام را در شبکــــــه‌های اجتماعــــــی دنبــــــال کنید

    این مطلـــــب را با دوستـــــان خـــــود به اشتـــــراک بگذاریـــــد

سید علی عترتی

برنامه نویس, طراح وب و بازی ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *